Kittenbeleid

Onze kittens groeien op in de woonkamer.
De eerste weken brengen ze door in de werpkist, vanwaaruit ze na een paar weken de kittenren in kunnen en als ze groot genoeg zijn mogen ze los door de woonkamer.
Doordat de kittens in de woonkamer opgroeien raken ze gewend aan alles wat bij het dagelijks leven hoort, zoals de tv, stofzuiger, visite etc.
Wij doen er alles aan om onze kittens goed gesocialiseerd af te leveren aan de nieuwe eigenaren.

Wachtlijst

Wij werken met een wachtlijst voor onze kittens.

Wanneer wij zelf een kitten uit een nestje willen houden, hebben wij recht op de eerste keus.

Indien de wachtlijst vol is, nemen wij geen nieuwe aanvragen aan voor allergietesten en de wachtlijst tot de geplande nestjes geboren zijn.
We bekijken regelmatig wie er nog op de wachtlijst (blijven) staan. Zodra er plek is op de wachtlijst wordt deze weer geopend.

Klik hier voor meer informatie over onze wachtlijst en de mogelijkheid om te testen voor allergie.

De wachtlijst is vol!

We nemen geen nieuwe aanvragen meer aan voor allergietesten en de wachtlijst.

Kitten reserveren

Als de kittens geboren zijn brengen wij de mensen op de wachtlijst hiervan op de hoogte. We maken dan, in volgorde van de wachtlijst, een afspraak om de kittens te komen bekijken.

Mocht je tijdens of na het bezoek besluiten een kitten te willen adopteren kun je een optie nemen op het kitten.
De termijn van optie wordt in overleg bepaald. Tijdens deze termijn kun je nog eens rustig nadenken voor je definitief beslist.
Wij vinden het belangrijk dat de aanschaf van onze kittens een weloverwogen keuze is.

Een kitten kost € 1000 exclusief de kosten van castratie/sterilisatie.
De castratie/sterilisatie wordt één op één doorberekend. Wij hebben ervoor gekozen deze kosten niet in de kittenprijs te “verstoppen”, omdat de castratie van een kater nou eenmaal goedkoper is dan die van een poes.
Mocht je besluiten een kitten te adopteren vragen wij een aanbetaling van € 200,-. Het kitten is dan gereserveerd.

De aanbetaling wordt niet terugbetaald als je na de reservering, om wat voor reden dan ook, van de koop afziet.
Het resterende bedrag dient contant te worden voldaan bij de overdracht van het kitten aan de nieuwe eigenaar.
Totdat de aanbetaling ontvangen is blijft de status van het kitten in optie en is de koop niet definitief.
Zodra de aanbetaling ontvangen is, is de koop definitief en krijgt het kitten de status gereserveerd en kan dus niet meer gereserveerd worden voor een andere geïnteresseerde.

Indien wij het kitten, om wat voor reden dan ook, niet kunnen plaatsen, wordt de aanbetaling uiteraard wel terugbetaald. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ziekte of overlijden van het kitten.

Wij houden ons te allen tijde het recht om de koop te annuleren cq. te weigeren als wij er geen goed gevoel bij hebben.
Wij hechten er grote waarde aan dat onze kittens een blijvend thuis geboden krijgen en dat de kittens in hun nieuwe huis minstens net zo liefdevol en goed verzorgd worden, als dat ze bij ons gewend waren. Mochten wij hierover twijfels hebben of over de intentie van de nieuwe eigenaar of als blijkt dat de nieuwe eigenaar het kitten koopt uit naam van iemand anders, dan gaat de koop niet door.

Aangezien wij onze kittens een lang en gezond leven toewensen mogen ze alleen verhuizen naar nieuwe eigenaren die hun katten niet los buiten laten. Een afgesloten tuin of buitenren is natuurlijk prima.

Omdat een Siberische Kat er niet van houdt om alleen te zijn, zou het fijn zijn als er een andere kat in huis is, dit hoeft natuurlijk geen raskat te zijn.

Na de reservering

Indien je een kitten hebt gereserveerd zullen wij je regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkeling van je kitten.
Het spreekt voor zich dat je tijdens de periode dat het kitten nog niet mag verhuizen altijd (op afspraak) van harte welkom bent om je kitten te komen bewonderen en te knuffelen.

De verhuizing

Als het kitten minimaal 16 weken oud is mag het verhuizen en brengen wij het kitten naar zijn/haar nieuwe huis.
Het kitten is dan volledig ingeënt, gechipt, meerdere keren ontwormd en gecastreerd/gesterriliseerd.
Het kitten krijgt de stamboom met eigendomscertificaat, Europees paspoort met gezondheidsverklaring van de dierenarts en een leuk kittenpakket mee.

Onze kittens worden verkocht met een contract, waarin staat wat wij van jou verwachten en wat je van ons kunt verwachten.

Na de verhuizing

Ook na de verhuizing blijven wij graag op de hoogte van het welzijn van onze kittens. Af en toe een berichtje met foto is dan ook erg welkom.
Bij eventuele vragen en/of problemen willen wij je graag helpen en samen naar een oplossing zoeken, omdat wij onze verantwoordelijkheid als fokker hierin willen nemen.
Wij hebben het kitten gedurende de eerste maanden hier in huis intensief verzorgd en meegemaakt, dus de kans is groot dat wij, met name de eerste periode na de verhuizing, hierin het beste advies kunnen geven.

Ondanks dat wij het nieuwe personeel voor onze kittens zorgvuldig uitzoeken, begrijpen wij dat er in uitzonderingsgevallen een crisissituatie kan ontstaan met welke achtergrond dan ook. Wij verwachten wel dat wij de eerste zijn die worden ingelicht en de mogelijkheid hebben de kat terug te nemen als een kat uit onze cattery mogelijk herplaatst moet worden.